DŽUBOKS - broj 136, 12. 03. 1982.Piše: Davor Butković YU ROCK MOMENT

Kulušić, ZagrebA, TROTAKT PROJEKT, band iz Metkovića o kojem se zna znatno manje nego o Animatorima, najbolje se osjeća kreirajući neke za naše podneblje čudne, teško opisive ugođaje, teško opisive pogotovo zato jer je ugođaj vrlo širok pojam s kojim se obično barata u nedostatku boljeg. Baš zbog te atmosfere relativnosti meni je njihov nastup služio kao provjera izuzetno pozitivnog dojma još iz vremena mog prvog susreta s njihovom muzikom. Ono što Trotakti rade ja bih nazvao modernom rock svirkom, punom jedne tmurne, pa i cinične atmosfere. Ne mogu navesti konkretna imena s kojima bi se Trotakte moglo usporediti zato jer se u nekim njihovim pjesmama osjećaju i tragovi Joy Division, na primjer, a u drugim je dio publike uspio prepoznati Haustore u najružičastijem izdanju.
Sve u svemu, bez obzira na to što je već pomenuti dio publike preglasno pokazivao pamet koja bi zadivila i moga jazavčara.
Trotakti su svojih osam pjesama dobro odsvirali, potvrdivši da su uistinu izuzetno talentirani. Da bi postigli više od toga trebali bi razmisliti o povremenim šupljinama u zvuku kao i o proširenju repertoara. Umalo zaboravih, da su kao i većina ostalih bandova bili hendikepirani neadekvatnim ozvučenjem koje se u posljednje vrijeme javlja u Kulušiću kao konstantna pojava.
Što ćete, nigdje nije sve savršeno.
FOTOcopyright © 1998-2011, www.trotaktprojekt.com

Sva prava zadržana.