MULTI MEDIJALNA IZLOŽBA I PROMOCIJA AUDIO/VIDEO ALBUMA TROTAKT PROJEKTA R.I.P. (Repriza izgubljene priče)Prije 30 godina Trotakt projekt, koji je došao iz Metkovića, imao je prvi javni a ujedno i multimedijalni nastup u zagrebačkom Lapidariju 24.12.1981 .čime su osvojili tadašnju alternativnu rock kritiku te proglašeni pobjednicima YURM-a ( jugoslavenski rock moment). Slijedom toga su nastupili na „Zagrebačkom muzičkom biennalu „ i „Danima jugaslavenske muzike“ u Opatiji.
Njihov projekt sadržavao je koncert, projekciju slajdova, izložbu stripova rađenih na tematiku pjesama Trotakt projekta i modnu reviju Matije Vuice pjevačice benda.

Danas, 30 godina poslije objavljuju audio/video box pod nazivom R.I.P. (Repriza izgubljene priče) koji sadrži nikad objavljeni album iz `83. kao i ostale neobjavljene audio snimke te rijetke video zapise grupe koje je radio tadašnji njihov pridruženi član Šime Strikoman.

Izložba i promocija albuma postavljena je kao multimedijalni projekt ( „Instalacija u prostoru“) prvi takve vrste na ovim prostorima i sadrži fotografije (Andrija Zelmanović, Miroslav Ambruš Kiš, Marko Rakić, Dražen Vukov Colić, Igor CC Kelčec, Nikola Vučković, Griša Leontenko....); nikad objavljene audio kao i video zapise Šime Strikomana; stripove, modne artefakte iz tog doba; ukoričene časopise „Start“ i „Đuboks“ te „Polet“ i Studentski list“ kao i londonki „Face“ na kojeg su bili predplaćeni; plakate; ulaznice; flajere; gramofonske ploče; klavijature iz tog doba; odjeću s prvih nastupa poput prve haljine – cipela – jakne itd. Večina ovog se može vidjeti na www.trotaktprojekt.com.
Prikazat će se i dijelovi dokumentarnog filma o Trotakt projektu koji se upravo dovršava.

Posebne gošće su glumice Senka Bulić, Mia Begović i Zrinka Cvitešić koje će izgovoriti nekoliko pjesama Trotakt projekta.

Matija Vuica i Jurica Popović će u ime cijele grupe izvesti mini unplugged koncert.

Premijerno će se pustiti novi video spot za pjesmu „Ljubav veže nas“ (režirao: Jakša Jukica) koji Matija i Jure posvećuju članovima grupe i i njihovim obiteljima.

Voditeljica programa je Sanja Doležal

Nakom službenog dijela glazbu će puštati Mladen Horvat- Denis

Autor „Instalacija u prostoru – Repriza izgubljene priče“ je Jurica Popović.

Otvaranje izložbe/promocije je u atelier-u „Matija“, Trg Bana J. Jelačića2/I, 05.12.2011. s početkom u 19h.
Izložba je postavljena do 31.12.2011.

VAŽNO! Ovaj cijeli projekt je napravljen uz nesebičnu pomoć dragih ljudi. Hvala im!
Promocija Box-a R.I.P.


Trotakt projekt - 30 godina poslije!Trotakt projekt je u originalnoj postavi 15.08.2011.svirao u Metkoviću u klubu "Adrenalin", obilježavajući tako 30 godina od prvog javnog nastupa a ujedno i promovirao dvostruki CD i DVD nikad objavljenih studijskih snimaka kao i nikad prije objavljenog albuma "Blago tonirano" iz 1983 godine, koji će se uskoro naći u trgovinama u izdanju Magic Music-a i Croatia Records-a.
To je svojevrsni kuriozitet i u širim razmjerima.
Matija Vuica je za tu priliku napravila repliku haljine koju je nosila na nastupima 80-tih godina.

ZAMOLBA ZA SPONZORSTVO ILI DONATORSTVOPoštovani,

povodom tridesete obljetnice djelovanja multimedijalne skupine „Trotakt projekt“ , u ovoj će se godini, nizom prigodnih akcija i antologijskim diskografskim izdanjem kao i dokumentarnim filmom obilježiti taj kulturološki vrijedan događaj.

„Trotakt projekt“ želi obraditi, digitalizirati i arhivirati svu tu građu u hrvatskim kulturnim institucijama poput Muzeja suvremene umjetnosti, Muzeja za umjetnost i obrt, Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske filmoteke i Instituta hrvatske glazbe. Finalni čin je snimanje dokumentarnog filma u kojem gostuju mnogi relevantni i priznati suvremenici i sudionici tog vremena i kulturnih zbivanja u nas.

Realizaciju ovog projekta u najvećem dijelu financiraju sami članovi grupe. Kako nismo u mogućnosti sasvim zatvoriti financijsku konstrukciju bit ćemo vam zahvalni ako svojim doprinosom pomognete očuvanju kolektivne memorije na vrijeme koje je ostavilo trajni pečat na glazbeni i kulturni život Hrvatske.

Unaprijed zahvaljujemo što podržavate ovaj projekt i na taj način pokazujete vlastitu kulturološku svijest.

Srdačno Vaš,

Trotakt projekt

Za sve upite se možete javiti na mail : trotakt@trotaktprojekt.com
Luksuzno opremljeni box (2cd-a i dvd) u prodaji!

Kupi online

FOTOcopyright © 1998-2011, www.trotaktprojekt.com

Sva prava zadržana.