VEČITE NADE: "TROTAKT PROJEKT" (METKOVIĆ)Piše: Ž. Stefanović

MLADI VETERANIVeć nekoliko godina grupa "Trotakt projekt" iz Metkovića, sa privremenim mestom boravka u Zagrebu, smatra se jednom od najvećih nada domaće rock scene. Iako je za njima dugogodišnji muzički staž (veliki broj zapaženih koncerata i odnedavno prva ploča), članovi ovog sastava nikako ne uspevaju da se oslobode etikete "nove nade".

- Neverovatno je što nam se sve dešavalo za ovih nekoliko godina koliko postoji "Trotakt projekt" - priča vokalna solistkinja Francika Vujica.

- Izmedju ostalog, još prošle sezone, u splitskom studiju "Tetrapak", snimili smo o svom trošku kompletan materijal za prvi album, medjutim do dana današnjeg on se nije pojavio na tržištu. Sve vreme našega rada sreća nam je toliko okretala ledja da je bilo neverovatno kad smo od "Jugotona" dobili poziv za realizaciju singl-ploče.

Bilo kako bilo, prvi singl grupe "Trotakt projekt" nedavno se pojavio u prodaji, a kompozicije sa te ploče - "Zaplešimo" i "C.D.A." - našle su svoje mesto na mnogim radio i TV programima. Simpatična pevačica iz Metkovića ne krije zadovoljstvo zbog toga i najavljuje nove projekte svoje grupe:

- S obzirom da smo konačno stekli poverenje jedne diskografske kuće, verujem da ćemo ubuduće moći da radimo bez ikakvog grča i opterećenja. Ovih dana snimit ćemo novu singl ploču, koja bi trebalo da potvrdi kvalitete "Trotakt projekta" i sve ljubitelje muzike konačno, upozna sa muzičkim izrazom naše grupe. Nakon toga bacit ćemo se na realizaciju drugog albuma (iako prvi nije nikada izašao!), koji će nam valjda omogućiti da, konačno, više ne budemo samo nade i izrastemo u jedan od vodećih rock bandova mlade generacije.
FOTOcopyright © 1998-2011, www.trotaktprojekt.com

Sva prava zadržana.