POLET – broj 178, 16. 12. 1981.

POLET – broj 178, 16. 12. 1981.

Piše: Boro Kokan

TROTAKT PROJEKT – METKOVIĆ

Sve sami pseudonimi. Više ih neću pisati. Tko se srami svog imena nek radije ništa ne napiše, nego neke gluposti.
Cura koja pjeva - pjeva dobro. Nema baš neku glaščinu - znate ono: tri oktave pa ga šeta (glaščinu, ne).
Fino, mirno, polako, ali uvjerljivo, sugestivno. Naročito kada zapjeva: "Ja želim nešto drugo.../...ja želim nešto više.../
...ja se toga bojim (nemaš se čega plašiti, dušo - op. a.) /..teško da bi se tome dao... (ne bih ja razmišljao, draga - op. a)"
"Trotakt" je dovoljno originalan i samosvjestan band da bismo ga uvrstili na naš program. Razrađen, monoton, hipnotički, čvrst ritam dobra je podloga kratkim akustičko-gitarskim frazama i upečatljivom soundu klavijatura. Funkcionalno je iskorišten sinthesyzer, bez imalo kičastih preljeva i proljeva. Rijetko sam do sada imao priliku da pročitam tako prekrasne tekstove, koji su kao izmišljeni za glas ove anonimne pjevačice. Razmišljanja o životu, zapažanje sitnica i iskreno prenošenje prvo na papir, a potom na slušatelja; sve je to izvedeno besprijekorno. Kada bih trebao oslikati muziku Trotakta nekom svima poznatom usporedbom sa svjetskom veličinom, uzeo bih kovanicu "elektronskih Leonard Cohen" dok bih za posljednje dvije stvari s kasete upotrijebio sinonim "yu B52s".
"Trotakt" je nada YU rocka.

FOTOcopyright © 1998-2011, www.trotaktprojekt.com

Sva prava zadržana.