Polet, 30. 12. 1981., 180/181

Polet, 30. 12. 1981., 180/181

Piše: Mladen Vukmir

..................

YU rock moment krenuo je više nego uspješno! Već se u prvom tjednu desilo nekoliko ugodnih iznenađenja.
U četvrtak, 24. prosinca svirali su "Trotakt projekt", grupa iz Metkovića. Početak nastupa bio je obilježen nezgodom tehničke naravi.
Naime, netko iz publike je iskopčao kablove razglasa. Spretni soundman Željko Radočaj, držao je i ovaj puta sve stvari u svojim rukama, pa je greška brzo otklonjena. Trotakti su na ovaj kuršlus reagirali idealno-hladno, manirom najiskusnijih josipica domaćeg rock, a ovo im je bio tek treći javni nastup! A, kada su počeli... Njihovu glazbu odlikuje meditetivna atmosfera, hipnotički ritmovi i reflektivni tekstovi.
Ritmički su veoma zanimljivi i osjetno nadmoćniji svojim melodijskim ostvarenjima, koja su izgleda tek u zametku. Iako insistiranje na monotoniji može dovesti do katastrofe ako je provedeno nevještim rukama i šupljim glavama, u slučaju "Trotakta" postignut je najbolji mogući efekt (vrlo su im bliski Cohen i M. Faithful). Svirali su vrlo mladi pa tako možemo dati kredit njihovoj trenutnoj muzičkoj spremi, uvjereni u njihov razvoj. Pjevačica je također mlada i zgodna i ona će se također razvijati. Polet stoji iza ovoga banda. To je potencijal. "Homo kiborg" - Zagreb trebao bi ocjenjivati posebnim kriterijem. Unutar njihovog, hermetički glazbenog nazora, oni su grupa bez greške. Vrlo dobri instrumentalisti, nasvirani, s "raznovrsnim" repertoarom... Teško je naći zamjerku.
FOTOcopyright © 1998-2011, www.trotaktprojekt.com

Sva prava zadržana.