POLET – broj 184, 21. 04. 1982.

POLET – broj 184, 21. 04. 1982.

piše: Dejan Kršić

GLAZBA, MODA

Ovim nastupom na Drugoj modnoj reviji TROTAKTI završavaju svoj prvi period. Kad smo prvi put čuli kazetu bili smo zapanjeni. Prvi nastup na YURM-u pokazao je da su stvaran potencijal. Raspisali smo se o njima pa su i očekivanja naglo porasla i normalno je da je drugi nastup (u Kulušiću, na finalu YURM-a) neke razočarao. U medjuvremenu oni nabavljaju opremu, ritam mašinu, sviraju u Beogradu i počinju s ustaljenim radom. Ovih dana realiziraju i svoje prve "prave" snimke. Polet i TROTAKTI vam priredjuju jedno iznenadjenje ali pošto je to sve još golub na grani neka ostane tajna!

Svih svojih osam pjesama odsvirali su vrlo sigurno i što je vrlo važno - ležerno. Nastup su započeli sa dva instrumentala što je stvorilo atmosferu i sviračima dalo vremena da se opuste. Zbog tehničkih razloga ovaj put su izostale projekcije slajdova. Čule su se primjedbe da su se inspirirali ovim ili onim što su stvari koje više nije moguće a ni potrebno ni potvrdjivati i opovrgavati. Što neko reče (valjda G.B.) "bolje da mi pjesma liči na nešto nego ni na šta". TROTAKTI imaju i problem "provincije" na vratu. Naime, dobar dio publike ih dočekuje s kiselim osmjehom "ha, Metković, gle pište na synthesizeru, svašta!"

Njihova scenska odjeća je vrlo jednostavna, u tonovima sivog i plavog. Očekujemo da mladi basista postane ljubimac ženskih srdaca.

Na Modnoj reviji (u užem smislu) svoje modele je predstavila i pjevačica Matija. Njena kolekcija je nesumljivo bila najcjelovitija. Modeli nisu napadni ali su smjeli u samoj koncepciji. Imaju nešto istočnjačkoga - širina, ovijanje tijela, materijal, ali i elemente moderne mini suknje. Koristila je isključivo svilu koju je sama bojila nježnim prelazima zeleno-crvenkasto-bordo. Najznačajnije da to Matiji nije zanimanje (svi ostali učesnici su studenti tekstila i desinga) i da je sve modele napravila isključivo uz pomoć svoje cimerice, što je najbliže našoj prvobitnoj ideji da to radi što širi krug ljudi, neprofesionalaca, da rade za sebe i svoje prijatelje... da na kraju svatko dodje u svom modelu!FOTOcopyright © 1998-2011, www.trotaktprojekt.com

Sva prava zadržana.