VEČERNJI LIST, 1984.

VEČERNJI LIST, 1984.

Piše: Aleksandar Kostadinov

" TROTAKT " IZ SJENE

Na "Sljemenskim stazama drugarstva" bit će mnogo programa prema onoj - za svakoga ponešto. Osobita poslastica za mlade bit će nastup grupe "TROTAKT PROJEKT". U grupi su petorica mladića i jedna djevojka. Djeluju već više godina, a put do uspjeha počeli su nazirati tek nedavno. Još od premoćne pobjede na "Yu rock-momentu" prije nekoliko godina čekali su do ovih dana - da objave svoju prvu ploču. To je singl s dvostrukom A-stranom na kojoj su pjesme "Zaplešimo" i "CD-DD-DA".

Premda smo oba broja "već negdje čuli" (prilično često se vrte na radiju), ploč(ic)a trpi porođajne muke zbog toga što kasni tiskanje omota.

U međuvremenu su snimili još jedni singlicu, a i nastupali su podosta. TROTAKT PROJEKT tvore zagrebački studenti iz Metkovića.

Osim njihova uspjeha na YURM-u, treba im među zasluge ubrojiti što su vrlo uspješno zastupali RTV-centar Zagreb na ovogodišnjim Danima jugoslavenske zabavne glazbe u Opatiji u sklopu večeri mladih snaga. TROTAKT PROJEKT svoj osobiti zvuk gradi na snažno pulsirajućem ritmu koji potpomažu svirka na sintesajzeru i dvije gitare. Vokal i image Matije Vuice - s osobitom, vlastitom filozofijom odijevanja - daju grupi izrazitu crtu prepoznatljivosti među mnogim domaćim grupama, a pop-pjesme gitariste Jurice Popovića lako se pamte i glatko ulaze u uho. Pravi je paradoks što se već dosad nisu naužili velikog, zasluženog uspjeha.

Nastup na Sljemenu treba da dokaže koliko je neopravdano to što su dosad bili u "sjeni".FOTOcopyright © 1998-2011, www.trotaktprojekt.com

Sva prava zadržana.